• broken image

  Over het boek..

  en over mij

 • Over het boek

  Voorwoord

  broken image

  Conflicten zijn niets nieuws onder de zon. We leven in een onvolmaakte wereld en er zullen altijd situaties zijn die van ons vragen dat we ergens tegenin gaan. Hoewel we historisch gezien vreedzamer leven dan ooit, lijkt het wel of we elkaar minder vertrouwen en daardoor eerder tegenover elkaar komen te staan. De individualisering van de samenleving draagt daar ook aan bij. Dat maakt het paradoxaal genoeg juist nodig om voor de eigen belangen op te komen.

   

  De tijd van ‘woede en wraak’ zouden we in theorie achter ons kunnen laten nu we een rechtssysteem hebben. Daarmee kunnen we op een vreedzame manier voor tegengestelde belangen opkomen en het recht laten ‘zegevieren’. Er wordt zelfs bepleit dat we door dit rechtssysteem kunnen transformeren naar een ‘volkomen woedeloosheid’. Toch lukt het in de praktijk niet altijd om vreedzaam samen te leven.

   

  Veel conflicten liggen in de relationele sfeer, zoals in gezinnen, families, vriendenkring, onder buren of met collega’s. Hoe hechter de relaties, des te groter het leed. En dat terwijl daar juist ook kansen liggen om samen sterker uit de strijd te komen. Conflicten zijn vaak geen juridisch probleem, maar een relationeel probleem. Het is dus van belang om te leren hoe je je grenzen aan kunt geven en het daarna weer bij kunt leggen. Het is immers beter om conflicten te voorkomen of in goede banen te leiden dan uit de hand gelopen conflicten bij de rechter te laten ‘genezen’.

   

  Dit boek is een zoektocht naar een methode om grenzen aan te kunnen geven met behoud van de relatie. Het boek is ontstaan door mijn eigen ervaringen – niet alleen in mijn werk, maar ook in mijn persoonlijke leven. Het is niet alleen een zoektocht, maar ook een leerschool voor mezelf: you teach best what you most need to learn…

  broken image

  En het blijft actueel...

  Artikel in het AD:
  https://www.ad.nl/binnenland/advocaten-eenderde-meer-echtscheidingen-door-coronacrisis~a7b90cd4/

 • broken image

  Boek: Ruziemaken een hele kunst

  Heb je interesse? Hier kan je het kopen

 • REVIEWS

  oa van bol.com

  Kleurrijk boek over ruzie maken voor ouders

  Ik raad dit product aan

  Fijn dat er eindelijk een boek is verschenen over ruzie maken. Dat ruzie maken ook mag, maar dat je dat ook op een goede manier kunt doen. Naast het prachtige verhaal met mooie illustraties is er ook veel aandacht besteed aan achtergrondinformatie en tips. Ik vind het boek inzichtgevend en vernieuwend. Mooi ook dat de schrijfster aandacht heeft én tips geeft voor hoe je ruzie kunt maken.... op een goede manier.

  Ik haal er voor mijzelf als ouder en professional veel bruikbare tips en informatie uit.

  Wat leuk en verrassend dat het lied van de ijsvogel in het verhaal ook écht te beluisteren is.

  Een 'must read' voor ieder stel

   

   

  Ik heb het boek in een adem uitgelezen. Een van de belangrijkste boodschappen die ik heb meegekregen is dat ruziemaken goed is voor je relatie. Dit in tegenstelling tot wat je eigenlijk zou denken. De manier waarop je ruzie maakt is natuurlijk wel belangrijk. Dit boek geeft je handvatten hoe je goed ruzie kan maken waardoor je relatie uiteindelijk sterker wordt. Een ruzie maakt duidelijk hoe jij denkt, wat jij vindt en waar jij voor staat. En het leert je ook wat je partner vindt, denkt en voelt. Ik raad ieder stel aan dit boek te lezen en zeker niet moet wachten totdat je gaat scheiden of gescheiden bent.

  Aanrader

   

   

  Ik heb het boek van Inge Marit Wielinga-Pols met veel plezier gelezen en vind het zowel persoonlijk als voor mijn praktijk uiterst bruikbaar. Veel van wat hierin wordt beschreven is erg herkenbaar en op een prettige manier verwoord waardoor complexe materie op een hele toegankelijke wijze wordt gebracht. Ik vond het voor mij als advocaat en mediator ook een toegevoegde waarde om te zien hoe zij als kindercoach adviseert om praktisch met kinderen in conflictsituaties aan de slag te gaan. Kortom, erg waardevol en zeker een aanrader!

 • Korte samenvatting

  Overzicht in een bladerboek

 • Over mij

  Inge Marit Wielinga-Pols

  broken image

  Ik ben Inge Marit Wielinga-Pols en moeder van 4 kinderen (2 meisjes en 2 jongens).

   

  Na mijn rechtenstudie heb ik 5 jaar als advocaat bij Nauta Dutilh gewerkt. Daarna volgden een verblijf in het buitenland en enkele jaren fulltime moederschap. Toen mijn jongste naar de kleuterschool ging, besloot ik een andere weg in te slaan en mijn hart te volgen: werken met kinderen. Ik heb de opleiding tot kindercoach (bij BGL), KIES coach en KIES Omgangsbegeleiding, gevolgd. Bovendien heb ik de training bij Stichting achter de Regenboog en Sociale Vaardigheden training. In 2008 ben ik mijn eigen praktijk gestart. Tot slot ben ik trainer in gelukslessen bij Stichting Gelukskoffer.

   

  Voor mij staan de thema’s VERBINDEN, VERTROUWEN en KWALITEIT IN RELATIES centraal in de wijze waarop ik met kinderen en ouders werk. Ik heb me gespecialiseerd in conflict en relatievaardigheden, rouw bij overlijden en scheiding en de andere kant van de medaille: geluk. Door mijn mijn aanpak en karakter bouw ik snel een vertrouwensrelatie met kinderen op. Graag draag ik een steentje bij aan het op weg helpen van ouders en kinderen. En dat doe ik met veel plezier.

 • Contact

  Wil je een artikel delen? Heb je een andere invalshoek?
  Hieronder kan je het mij mailen.

 • Connect via Linkedin

  broken image